Ingyenes programok Győrben és Budapesten a Nemzetközi Duna Napon

duna1.jpg

A Nemzetközi Duna Nap alkalmából június 28-án Győrben, június 29-én pedig Budapesten várja a családokat ingyenes programokkal a Danube Flow - Hív a Duna! kezdeményezés. A folyót népszerűsítő események között tudományos-ismeretterjesztő feladványok, vizasimogatás, krimijáték, tánc, színház és koncertek is szerepelnek. 

Idén két városban, Győrben és Budapesten ünnepli meg a Nemzetközi Duna Napot a tavaly indult Danube Flow – Hív a Duna! vállalati-civil kezdeményezés, amelynek célja a Duna értékeinek népszerűsítése és védelme. Győrben a város koordinálásával, helyi intézmények együttműködésében évek óta megrendezik a Nemzetközi Duna Napot, amelyhez idén két programmal kapcsolódik a Danube Flow – Hív a Duna! eseményeit szervező civil szervezet, a Mindspace Nonprofit Kft is. A családok június 28-án, pénteken 15 és 18 óra között a győri Baross Gábor úti Csónakos szobornál kipróbálhatják a „Meríts a Dunából! - ha szomjazod a tudást” című, tudományos-ismeretterjesztő játéktár főbb elemeit, valamint megnézhetik Jaskó Bálint színművész interaktív előadását, A vízcsepp életét. 

A Danube Flow – Hív a Duna! programsorozat szervezői másnap,  június 29-én, szombaton 14 és 18 óra között a budapesti Kopaszi gáthoz várják az érdeklődőket. Az öbölben a családok egy három állomásból álló verseny során PET palackból készíthetnek kishajót, sőt akár mini-árvízzel is kísérletezhetnek, valamint totón és krimijátékban is részt vehetnek. A Duna egyik őshonos halát, a vizát nemcsak kirakós játék segítségével ismerhetik meg, hanem egy medencében meg is lehet simogatni néhány élő példányt. A délután folyamán a Sanké Percussion Group, a Mrs. Columbo együttes és Petruska András gitáros-énekes ad koncertet a Kopaszi gáton. A programok Győrben és Budapesten is ingyenesek. 

- A Danube Flow – Hív a Duna! programsorozatot tavaly indítottuk el vállalati-civil együttműködésben a Coca-Cola Magyarország támogatásával. Tavasztól őszig rendszeresen ingyenes eseményeket szervezünk, hogy szórakoztató módon adjunk át ismereteket a folyóról. Hiszünk abban, hogy az élmények hatására a városlakóknak újra élő kapcsolatuk lesz a Dunával – mondta Kobrizsa Ádám, a programokat szervező Mindspace Nonprofit Kft. vezetője, a Danube Flow – Hív a Duna! kezdeményezés szerdai sajtótájékoztatóján.  

A projektet támogatásáról biztosította a Vidékfejlesztési Minisztérium is. 

- A Duna vízgyűjtő területe 19 országot érint, és mintegy 80 millió embernek ad otthont Európában. Az 1994. június 29-én aláírt Duna Védelmi Egyezmény tiszteletére idehaza immár tíz éve ünnepeljük ezen a napon a folyót és az érintett országok közötti példamutató környezetvédelmi, gazdasági és kulturális együttműködést. A Nemzetközi Duna Napon minden évben egy-egy adott témára irányítjuk a közvélemény figyelmét, ezért az idei szlogen a „Tegyünk a vizáért!”  - mondta Kovács Péter, a Vidékfejlesztési Minisztérium vízügyért felelős helyettes államtitkára.  

A Coca-Cola cégcsoport 2005 óta támogatja európai szinten a Nemzetközi Dunavédelmi Bizottság (ICPDR) munkáját, kiemelten a június 29-i Duna Nap sikeres megvalósítását, valamint helyi szinten indulása óta a Danube Flow - Hív a Duna! kezdeményezést is.
-  Vállalatunk társadalmi felelősségvállalási tevékenységének egyik kiemelt területe a felelős vízhasználat, vizeink, ezen belül is a Duna védelme és a folyóval kapcsolatos ismeretanyag átadása, mert úgy véljük, hogy csak azt lehet óvni, amit ismerünk. Fontosnak tartjuk, hogy élményeket és tudást adjunk gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, hiszen amihez kötődünk, azt sokkal jobban megbecsüljük – mondta Jakab Judit, a Coca-Cola Magyarország képviselője. 

A Danube Flow-Hív a Duna! győri és budapesti eseményeinek részleteit a programsorozat honlapján és Facebook-oldalán lehet megtalálni.  

  

 

 

Részletek: 

www.hivaduna.hu 

www.facebook.com/danubeflow 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Facebook


süti beállítások módosítása