Újra pálinkafesztivál Budapesten!

Palinkafeszt_210.jpeg 

Május 16. és 19. között újra a belvárosban, egészen pontosan az Erzsébet téren kerül megrendezésre a Budapesti Pálinkafesztivál.

Egyedülálló találmány is debütál a május 16-án nyitó Budapesti Pálinkafesztiválon! A speciális mobilblendelő segítségével a látogatók saját kezűleg, egyéni ízlés szerint házasíthatnak pálinkát a helyszínen. Emellett a fesztiválozók egyedi pálinkás bonbonkülönlegességeket kóstolhatnak, valamint május 16 és 19 között megízlelhetik az Év pálinkáját, amely ezúttal meggyből készült.

 

Palinkafeszt_560.jpeg

 

A Budai Vár után idén tavasszal a nyüzsgő, belvárosi Erzsébet tér ad otthont a Budapesti Pálinkafesztiválnak, ahol a több mint négyszáz párlat mellett a látogatók először kóstolhatják meg az az Év meggypálinkáját, amely hazánk tizenkét, kiemelkedő minőségű párlatának házasításából készült. A 2013-as év ugyanis a meggy éve, így az Erzsébet téren kiemelt szerepet kapnak a meggypálinkák és a meggyből készült ételkülönlegességek.

De további újdonságokat is tartogat a rendezvény. A Rézangyal egyedi blendelő kurzussal várja a látogatókat május 16 és 19 között. A lelkes jelentkezők négyféle párlatból készíthetik el egyedi, házasított pálinkájukat, amelynek maguk állíthatják be az illatát, ízét és alkoholfokát. Az újdonsült „mesterek” 2,5 dl-es kiszerelésű, saját címkével és névvel ellátott palackban vihetik haza egyedi párlatukat. Az igazi ínyencek pedig kipróbálhatják mi születik a zöldségpárlatok és a prémium kézműves bonbonok találkozásából. A Lady Levender Csokoládé Manufaktúra tulajdonosa ugyanis különleges bonbonjaiba Brill pálinkákat és zöldségpárlatokat tölt.

„Törekszem meghökkentő, újszerű, vagány ízeket kikísérletezni. Ilyen lesz például a medvehagymapárlattal töltött bonbon” – mondta Gulyás Gyöngyvér a Manufaktúra tulajdonosa.

A pálinkák és a hozzájuk kapcsolódó gasztronómiai különlegességek mellett, igazi zenei stíluskavalkádra számíthatnak a látogatók a Budapesti Pálinkafesztiválon, május 16-19-e közt az Erzsébet téren. Fellép Sena, Péterfy Bori, a Belmondo, Tátrai Gitár Trió és a Colorstar is.

Zenei Programok:

Csütörtök

18:00 Sena

20:00 Péterfy Bori & Love Band

Péntek

18:00 Beatles – Belmondo

20:00 Intim Torna Illegál

Szombat

18:00 Zséda

20:00 Zsola és a Vad Orchideák

Vasárnap

16:00 Tátrai Gitár Trió

18:00 Colorstar

20:00 Kéknyúl

A napijegy 2000 forint, a bérlet 5500 forint, mely ár mind a két esetben egy kóstoló poharat is tartalmaz, valamint a Bónusz Brigád jóvoltából lehetőség van bérlet vásárlására napijegy áron.

További információk a Budapesti Pálinkafesztivál oldalán.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Facebook


süti beállítások módosítása