Még több helyszín és rajzpályázat a Kutatók Éjszakáján

/ 09.28

kutato1.jpg

 

 Idén is megrendezésre kerül az egyik legkülönlegesebb éjszaka, a Kutatók Éjszakája. A korábbi intézményekhez idén továbbiak csatlakoznak, így szeptember utolsó péntekén összesen közel 60 helyszín várja az érdeklődőket országszerte. Az eseményhez kapcsolódóan a szervező Tempus Közalapítvány az általános iskolásoktól a felsőoktatási hallgatókig rajzpályázatot hirdet.

 

Egész Európában egy napon, 2012. szeptember 28-án tartják az Európai Kutatók Éjszakáját. Az egész éjszakás esemény célja, hogy megváltoztassa a kutatókról kialakult általános képet, ezáltal minél több fiatalt győzzön meg arról, hogy érdemes a kutatói életpályát választani.

Izgalmas programok mutatják be a tudományos módszereket és eredményeket – érthető, élvezhető, szórakoztató formában. A látogatók idén is megtudhatják, kik állnak a sokszor látványos, ám valójában komoly felkészültséget és kreativitást igénylő fejlesztések, kutatások mögött. A szervezők az ismeretterjesztés szórakoztató módját választják a tudományok népszerűsítésére. Idén is a Tempus Közalapítvány koordinálja a magyarországi rendezvényeket számos felsőoktatási intézménnyel és kutatóintézettel együttműködve.

„Elmondhatjuk, hogy a lelkes kutatók és a kapcsolódó intézmények száma továbbra is egyre nő.” – mondja Kurucz Katalin, a Kutatók Éjszakája projektvezetője. 2011-ben 26 város 55 intézménye nyitotta meg kapuit, s a becslések szerint több, mint ötvenezer látogató volt kíváncsi a programokra. Idén ennél is több látogatható helyszín készül programokkal országszerte, köztük olyan új csatlakozók, mint a Természettudományi Múzeum, vagy az MTA SZTAKI.

Akit érdekel a kutatók munkája, vagy netán ismer olyan szakembereket, akik érdekes tudományterületeket derítenek föl, emellett rajzolni, festeni is jól tud és szeret, annak most remek alkalmat kínál az idei esemény. A 2012-es Kutatók Éjszakája kapcsán ugyanis a Tempus Közalapítvány meghirdeti a „Rajzolj kutatót!” pályázati felhívását a kutatói munka és az egyes tudományágak megismertetése és népszerűsítése érdekében. A szervezők olyan alkotásokat, (festmény, grafika, kollázs, montázs, digitális technika) várnak, amelyek kutatót/kutatókat ábrázolnak munka közben. A pályázaton több kategóriában, az általános iskolásoktól a felsőoktatási hallgatókig mérettethetik meg magukat a jelentkezők. A beérkezés határideje szeptember 10. A beküldött pályamunkák értékelését a Kutatók Éjszakája szervezésében részt vevő intézmények végzik. A legjobb képekből a szervezők kiállítást állítanak össze, mely szeptember 28-án Budapesten a Kutatók Éjszakáján megtekinthető. További részletek a www.kutatokejszakaja.hu weboldalon.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Facebook


süti beállítások módosítása