Föld!Föld Fesztivál

/ Programajánló

foldfold_logo_210.jpg

A Szívlapát Alapítvány Jövő/Menő programja keretében háromnapos ingyenes fesztivált rendez a Mezőcsáti kistérségben, melynek egyik fénypontja a különleges koncertek és programok mellett a WWF Magyarország által szervezett Nagy Ugrás lesz.

 

 

  

 

A Föld!Föld Fesztivál egy három éves kistérségi felzárkóztató program lezárásaként megvalósuló öko-tudatos rendezvény, amely a Mezőcsáti kistérség ismertségének növelése, természeti és kulturális adottságainak bemutatása érdekében kerül megrendezésre.

 

De miért pont Tiszatarján? Ez a térség Magyarország egyik leghátrányosabb helyzetű régiója, és a szervezők ezzel a rendezvénnyel nemcsak a falunak, hanem az egész kistérségnek szeretnének segítséget nyújtani.

A Föld!Föld Fesztivál nem tipikus fesztivál, inkább beszélhetünk egyfajta vendéglátásról, ahol a helyiek, a falusi házak nyitott portáin keresztül, bemutatják életüket, ételeiket, szokásaikat az ide érkezőknek, akik cserébe akár ajándékot is adhatnak a vendéglátóknak. 

Ezzel egy olyan lehetőséget szeretnénk teremteni a fesztivál 3 napja alatt, ahol a helyben élők és az ide érkező emberek kapcsolatba léphetnek egymással és jobban megismerhetik a másikat, önmagukat és az őket körülvevő világot. 

 

Természetesen a fesztivál egyéb lehetőségeket is nyújt az érdeklődők számára. Szombaton és vasárnap egész napos, figyelemfelkeltő, bemutató jellegű és aktív pihenést szolgáló programok lesznek, amelyek három fő eleme: az aktivitás, a szemléletformálás, illetve a szórakoztatás.  

 

A délelőtt és délután a fenntarthatóság és a kistérség megismerésének a jegyében telik, lesz Vizi-Bullett Recycling vízijármű-építés és verseny, az aktív turizmus szerepe a vidékfejlesztésben konferencia, a kistérség egzotikumait felfedező bringatúra, nyitott porták – Tiszatarján megismerése játékos formában, Tér a térben: a Mezőcsáti kistérség településeit és a Jövő/Menő programot bemutató installáció, lovaskocsi túra, tutajverseny a Holt-Tiszán, főzőverseny, gyerekprogramok, néptánc, játszóház.

Természetesen fesztivál nincsen koncert nélkül, esténként a Kultúrpart színpadán a következő zenekarok lépnek fel: Korai Öröm, Maszkura és a Tücsökraj, Novák Péter új zenekara az 1pont1, a Keleti Blokk Művészeti Egyesület vendégei a Nemjuci, the Corny, Képzelt Város, Kamikaze Scotsmen, The Punch, Spacesh!t, SoNaR, Néhai Bárány, Catsandox Akusztik Duó lesznek,  továbbá fellép még a RAS, Téka Együttes, Miskolc Dixieland Band.

 

Vasárnap délután pedig mindenkit vár a WWF Magyarország által szervezett Nagy Ugrás

 

További információ:

Honlap: www.foldfold.hu

Facebook: http://www.facebook.com/FoldFoldFesztival

Kontakt: info@foldfold.hu 

  

 

földföldplakat280.jpg

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Facebook


süti beállítások módosítása