VaLyo és Grabanc a tökéletes estékhez

Valyokiskép005.JPG„Szeretnénk, ha az emberek tudnák használni a Dunát. Ha a város egy kapcsolódási pont lenne a vízhez, a természethez, ha az itt élők magukénak éreznék városukat és folyójukat, ha rákerülne az itt élők mentális térképére a Duna.” Ezekkel a sorokkal ajánlja magát a VaLyo. Mi pedig megnéztük a hogyant.

Homokos Duna-part, a csodálatosan kivilágított Budapest látványa, fröccs a Kacsakő Bisztró lakókocsijából, Stégbútorok és Grabanc koncert tette számunkra felejthetetlenné ezt a nyári estét.  A helyszínen (Lánc-híd pesti hídfője) kialakításra került közösségi tér odavonzza az embereket. Olyan nyugalmat áraszt, amire mindenki vágyik a városi nyüzsgés közepén.

Valyokiskép001.JPG

Az emberek pokrócokon, mezítláb ülnek/felszenek/állnak/pihennek/beszélgetnek/lélegeznek/kikapcsolnak/ a homokban. Lelassul a világ kicsit és azonnal megérzed a közösséget. A Bisztróban minden 400 Ft, ami összeg szintén nem zökkent ki.

Valyokiskép008.JPG

 Ezt a totális chill állapotot koronázta meg augusztus 13-án a Grabanc zenekar, akik így definiálják önmagukat:  „Feszes, dögös lakossági trancerock büntetés, elszállós mosolypogó.” És valóban. Az első taktusok után már nem volt olyan ember, akinek az arcán ne lett volna jelen a permanens mosoly. Megtelt a híd korlát és a homokos part egyaránt.

Valyokiskép002.JPG

Az először csak véletlenül odatévedő, helyi érdekességet fotózó és bámuló turisták egy idő után részesei lettek annak a hömpölygő masszának, ami csak akkor jön ki az emberekből, mikor ennyire ősi ösztönöket ébreszt fel valami. Mindenkin a boldogság látszott, pont az az érzés, amit életed minden percében érezni akarsz. Felszabadultan, örömmel, egymásra mosolygósan kellemes állapot, amiről azt érzed, hogy ez most így van rendjén és a világ tulajdonképpen a legjobb irányban halad. Látod, hogy a körülötted lévő embereknek sem kell ezt magyarázni, hiszen érti, érzi ő is a zsigereiben, mert a zene bekúszott a bőre alá és elérte a lelkét.

Valyokiskép004.JPG

 Az sem volt zavaró, hogy eleredt az eső párszor, bár olyankor a híd alatt megnőtt a népsűrűség, de persze a nagy többségnek nem számított egy kis áldás. Nem úgy a zenekar felszerelésének, de mint látható ezt is megoldották.

Valyokiskép006.JPG

Koncert után egy lány azt kérdezte a zenekartól: "Hol voltatok eddig? Vagy én hol voltam?" Szóval, hogy nehogy Ti is csak véletlenül keveredjetek a közelükbe ezennel felhívtam a figyelmeteket.

Köszönöm az idei nyár egyik legszebb estéjét!

Grabanc lehengerlő zenéje legközelebb a Fekete zaj fesztiválon lesz átélhető a Dürer kertben.

A VaLyo, pedig augusztus 25-ig várja a látogatókat.

További információk:

https://www.facebook.com/grabanc

https://www.facebook.com/valyovalyo

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Facebook


süti beállítások módosítása