Borsodi Super Dry

borsodi_super_dry 210_2.jpg

 

A Borsodi Sörgyárnak köszönhetően az elsők közt kóstolhattuk meg a legújabb sör különlegességüket.

 

 

 

 

Az utóbbi évek gyümölcsös sörös dömpingjének árnyékában kicsit gyanakodva olvastam a meghívóban, hogy "a hazai sörpiacon először elérhető, egyedülálló termékkel" ismerkedhetünk majd meg. Vajon mivel lehet még fokozni a gyümölsös, alkoholmentes, cukormentes vonalat, azonban szerencsés módon ezúttal nem az üdítő piacot vette célba a sörgyár, az új termék valódi sör, bár komoly csavarral.

 

borsodi_super_dry 008.jpg

A dizájn könnyedséget sugall a világos színvilággal

Valóban sör színe van, valóban sör illata, bár ez nem túl karakteres, és mondhatni, hogy valóban sör íze, bár ez utóbbi még az illatnál is kevésbbé karakteres. A trükk, a speciális cefrézésben és két különleges komlóban rejlik. Az eredmény sörre erősen emlékeztető, azonban a klasszikus, keserű, sörös utóíz nélkül. Saját véleményem alapján bátran ajálnható olyan, sört nem szerető embereknek, akik mindig is irigyelték jóízűen sörözgető társaikat. A gyár szerint a cél az volt, hogy a zavaró utóíz száműzésével, egy korsó/üveg/doboz minden kortya olyan élményt nyújtson, mint az első.

Számomra, aki alapvetően a karakteres söröket szeretem, ez épp erős hátrány, azonban Eszter, aki nem ír kommentet kedvelte:

"Kifejezetten kellemes, hogy ezután a sör után nem gondolok azonnal arra, hogy hova tettem a rágómat. Az íze inkább semleges, de ez a pasiknak szerintem kevésbé fog bejönni, hacsak nem abból a szempontból, hogy a csajoknak nem lesz sörszaguk, ami lehet, hogy pár esetben vágylohasztó lenne. Nekem ízlett, bár társaságunkból én voltam az egyetlen, igaz rajtam kívül mindenki rendelkezett y kromoszómával. Szóval ez alapján tényleg női sör lett belőle."


borsodi_super_dry 005.jpg

Petr Kovarik, a Borsodi Sörgyár ügyvezető igazgatója 

borsodi_super_dry 001.jpg

Petr kedves, közvetlen ember, kötetlen módon érdeklődött a véleményekről

 

 

 

 

Sajtóközlemény:

 

Minden korty sör olyan, mint az első
Új sörkülönlegesség, amely nem hagy keserű utóízt

Budapest, 2013. május 8. – A Borsodi Sörgyár ma mutatta be legújabb innovációját a nyilvánosságnak, a Borsodi Super Dry sört. A hazánkban egyedülálló sör különlegessége, hogy minden kortya tökéletes sörélményt biztosít azzal az újdonsággal kiegészítve, hogy nincs hosszan tartó, kesernyés utóíze. A különleges ízélmény a felhasznált speciális komlónak és az új erjesztési és sörfőzési technológiának köszönhető. A Borsodi alapvető íz karakterisztikáját hordozó új termék mindazok kedvence lehet, akik szívesen lemondanak az utóízről, és csak a friss sör ízének élményére szeretnének figyelni.

A Borsodi Sörgyár évek óta a hazai sörpiac meghatározó innovátora. A tradicionálisnak számító sörpiacon jelentős átalakulást indított el évekkel ezelőtt, amikor az un. középkategóriás, széles körben elérhető sörök között bevezette a Borsodi Frisst, az első ízesített sört. Az azóta megjelent, számos ízben hozzáférhető, kategóriát teremtő sör ma már jelentős piaci részesedéssel rendelkezik. A Borsodi Super Dry szintén egy nagyon izgalmas innováció, amely kategóriateremtőként jelenik meg a piacon. A különlegessége, hogy megőrzi azt az aromát, ami a jó sört jó sörré teszi, ugyanakkor a kesernyés utóíz pillanatok alatt eltűnik, így minden korty ugyanolyan élvezetet nyújt, mint az első. Ezt az egyedi ízvilágot magával hozó sörtípus Japánban és Kanadában már óriási sikerrel debütált korábban, a Borsodi jóvoltából pedig végre elérkezett hazánkba is. Az elegáns dizájnnal bemutatkozó SuperDry új irányt mutat a söripari innovációk között.

„Büszke vagyok arra, hogy a Borsodi Sörgyár összes dolgozójának nevében
bejelenthetem, valami teljesen újat alkottunk ezzel a termékkel, amelynek nincs párja az
országban. Nem is szaporítom tovább a szót, egészségünkre!” – emelte poharát Petr
Kovarik, a Borsodi Sörgyár ügyvezető igazgatója a termékbemutató sajtótájékoztatón.

 

 

 

 

 

borsodi_super_dry 007.jpg

Fotók: Felvilágosult Alkoholizmus

 

 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Facebook


süti beállítások módosítása