Az Ördögkatlan Mulatsága

6_ordogkatlan_kedd_33.jpg

 

Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Szikszai Rémusz két órán keresztül keresték A Mulatságot, Halotti Tort, örömöt, sírást, a világ és a társadalom rendezőelvét, az élet értelmét, illetve bármit, amit befolyásolni tudnak, vagy ha olyan nincs is, legalább értelme van.

6_ordogkatlan_kedd_34.jpg

Mivel ezek közül egyiket sem találhatták, ezért küzdöttek, és maguknak csináltak mulatságot, tort, komédiát és tragédiát. Mindezt az abszurdra jellemző tömörséggel, némi cinizmussal, rengeteg spontán - ami a szereplőknek -, és megírt - ami pedig a szerzőnek köszönhető - nyelvi humorral. 

6_ordogkatlan_kedd_29.jpg



A darab fogadtatásáról, és a hangulatról talán az mond el a legtöbbet, hogy a háromszázadik előadás kapujában álló produkció rengeteg nézőt vonzott, mégsem jelentett problémát a teljes csend megteremtése kezdéskor. Kültéri eseményről lévén szó, elkerülhetetlenül akadtak sem Mrozeki verzióban sem a rendezésben nem szereplő elemek - pl. kutyaugatás, szirénázó mentőautó -, amiket a szimbiózisban működő hármas gördülékenyen épített az előadásba, fokozva a spontaneitás, és profizmus érzését.

6_ordogkatlan_kedd_23.jpg



Sajnos a darab időpontja nem volt igazán szerencsés, mert éppen a katarzist megelőző percekben kezdett a Quimby egy másik helyszínen (ami behallatszott a színpadra), ez pedig sok nézőt kényszerített kényelmetlen helyzetbe. Mentek volna, de nem akarták a darabot félbehagyni, és ahogyan ez a vastaps alatt kiderült: nemcsak a nézőknek, hanem a szereplőknek is sürgős volt a befejezés - inkább választották a koncertet, és a zene hallgatást, mint a jól megérdemelt tapsot.  

Mégis Quimby ide-vagy oda, az élmény tökéletes volt.

 





























 

 

Fotók: Felvilágosult Alkoholizmus

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Facebook


süti beállítások módosítása