Sörös programok júniusra Budapesten

/ IV. Belga Sörfesztivál / 5. Főzdefeszt / III. Budavári Sörfesztivál

fozdefeszt_560_25.jpg

Mondhatni sörjuniális lesz idén Budapesten, hisz a hónap első három hétvégéjén három különböző sörfesztiválra látogathatunk el a fővárosban!

 

 

 

IV. Belga Sörfesztivál

 

Időrendben az első a IV. Belga Sörfesztivál, ami már május utolsó napján elkezdődik, hogy aztán június első hétvégéjén, a nevében deklaráltak szerint, rengeteg belga sört kóstulhassanak meg az arra fogékonyak.

Általános információ a Belga Sörfesztiválról:


A belépő ára 4.000 Ft. Ezért az összegért egy fesztiválpoharat kaptok (mely innentől a Ti tulajdonotok), és 4 db zsetont. 1 zsetonért bármelyik sörös pultnál, bármelyik általatok választott sörrel megtöltjük egyszer a poharatokat, tehát 1 zseton = 1 pohár sör, a belépő megváltása 4 pohár sör elfogyasztására jogosít. A pohár űrtartalma 0,2 l.


További zsetonokat 800 Ft/db áron vásárolhattok az arra kijelölt pultoknál!
A belépőt egy alkalommal kell megváltanotok, és mindhárom nap beléphettek a rendezvényre. Ennek feltétele, hogy magatokkal hozzátok a fesztiválpoharatokat, mert CSAK A IV. BELGA SÖRFESZTIVÁLRA KÉSZÜLT POHARAKBA SZOLGÁLUNK KI! (az előző évekre készült poharakba nem szolgálunk ki!)Kérjük, vigyázzatok poharaitokra, mert a törött, vagy elveszett poharakat nem tudjuk cserélni!


Poharat csak belépő mellé adunk! Tehát: papír alapú belépőjegy, karszalag, stb. nincs, a belépő maga a pohár!


Nyitvatartás:
május 31. péntek: 17:00 – 22:00,
június 1. szombat: 12:00 – 22:00,
június 2. vasárnap: 12:00 – 20:00


Pénztárzárás a rendezvény zárása előtt 1 órával!!!
A plusz zsetonok értékesítésére szolgáló pultok a rendezvény zárása előtt fél órával zárnak!

 

További információk:

https://www.facebook.com/belgasor

 

 

 

5. Főzdefeszt

 

A sorban következő, második hétvégén jön az ötödik Főzdefeszt a Palotanegyedben, a Mikszáth Kálmán téren és környékén. A kis, kézműves sörfőzdékre koncentráló rendezvény idei szlogene a "WEIZEN TERROR!", de ez ne ijesszen meg senkit, a tavalyi, "Rise of the Beast" felütés is családias hangulatú fesztivált takart.

 

fozdefeszt_560_31.jpg

Korábbi Főzdefesztek galériái a képre kattintva érhetőek el!


 

 


"Nyári sörterror a Főzdefeszten!

JÚNIUS 7-én ISMÉT FŐZDEFESZT lesz a Józsefváros szívében, a Mikszáthon és a Szabó Ervin téren, ahol már 5-szörre csapnak össze az indulatok a az egyre divatosabb magyar kézműves sörök körül. A 
Főzdefeszten most 100 féle magyar kézműves sörre szavazhatunk, ha el tudjuk dönteni, melyik ízlett a legjobban, miközben persze tét nélkül kóstolgathatjuk az európai hagyományos és újhullámos söröket.

De a Főzdefeszt szervezői nem elégszenek meg azzal, hogy finom sörökkel andalítsák el a látogatókat, az ízlésnevelés feladatát is magukra vették azzal, hogy a búzasör tematikájú sörfesztiválon megpróbálnak mindenkit rávenni arra, hogy dobja el a citromkarikát, ami csak árt a búzasörnek. 
És nem is olyan finoman: a fesztivál alcíme – Weizen Terror – azt sugallja, hogy az erőszaktól sem riadnak vissza azért, hogy leszoktassák a magyar fogyasztót a citromkarika használatáról. 

Aki nem ijed meg a búzasörterrorizmustól, az ugorjon le a Kálvin tér mellé, a Palotanegyed legszebb részére, hogy újrakóstolja régi kedvenceit vagy megismerkedjen azzal a tucatnyi újdonsággal - különös tekintettel az új magyar búzákra - amit a magyar sörfőzők a tél alatt kifejlesztettek.

 

A rendezvény továbbra is: INGYENES!

 

További információk és a teljes sörlista: 

http://fozdefeszt.hu/

https://www.facebook.com/events/577218072298746/ 

III. Budavári Sörfesztivál

 

A fentiektől eltérően, könnyen megjegyezhető, hogy a harmadik hétvége a III. Budavári Sörfesztivált jelenti. A nevében is jelzett helyszínen, hatalmas területen, de mégis egy helyen kóstolhatjuk a legjobb hazai kézműves főzdék kínálatát és a különleges belga söröket, továbbá dedikált Cider ligetet is találhatunk. A korábbi évek hagyományainak megfelelően idén is több nagykoncerttel, dumaszínházzal és hangulatos esti háttérzenével nem a sör az egyedüli programkínálat.

 

II_budavari_sorfeszt_pentek_91.jpg

A II. Budavári Sörfesztivál galériái a képre kattintva érhetők el!

 

 

Három a magyar igazság:

2 teltházas, sikeres év után harmadszorra is megrendezésre kerül az ország legnagyobb sörfesztiválja. A 4 napos nyárindító sörünnep a legjobb hazai, import és kézműves sörökkel várja a folyékony kenyér szerelmeseit és a szórakozni vágyókat a Budai Várban.

Vendégeink ebben az évben is közel 200 féle sör és sörkülönlegességet kóstolhatnak végig. A lenyűgöző kínálatban számos újdonság helyet kap: a kézműves sörfőzdék a fesztiválon mutatják be legfrissebb nedűiket. 

Amit a Budavári Sörfesztiválról mindenképpen tudnod kell:
- Gasztronómiai sörfesztivál: több mint 200 féle sör és sörkülönlegesség mellett a kulináris élvezetekben is bővelkedik a kínálat
- Fenséges hazai és nemzetközi ízek: a nagy gyártók mellett a hazai sörfőzdék legújabb sörei, valamint a legjobb import sörök várják az érdeklődőket
- Szórakoztató programok: koncertek, Dumaszínház
- Gyors, átlátható kiszolgálás: kártyás fizetési rendszer
- Maximális frissesség: hűtött, betétdíjas, folyamatosan cserélt üvegkorsók
- Utánozhatatlan utcabáli hangulat
- Meglepetések, új ízek 

Belépők:
Napijegy: 1999 Ft, amely tartalmazza az első korsó árát.
Fesztiválbérlet: 6000 Ft, amely szintén tartalmazza az első korsó árát, valamint fesztivál minden napján, korlátlan számú belépésre jogosít. 

 

Kurucz Dániel, Sörfesztivál Kft., a III. Budavári Sörfesztivál egyik főszervezője:

Az a tapasztalatunk, hogy a hazai gasztronómiai fesztiválok látogatói évről évre nyitottabbak a különleges magyar ízekre. A klasszikus márkák és az import sörök mellett egyre többen keresik a kézműves sörfőzdék termékeit. A fogyasztási szokások változását mutatja a sörvacsorák elterjedése is, amelyek elképzelhetetlenek az egyedi ízek nélkül. A magyarországi gasztronómiai sörfogyasztás még fiatal, de jó úton halad és nagyon gyorsan fejlődik. A III. Budavári Sörfesztivál megszervezésével nem titkolt célunk a folyamat támogatása, valamint a hazai sörfőzdék és minőségi csapolt sörök népszerűsítése. Számunkra a minőség az első, ezzel a hozzáállással tudjuk valóra váltani célkitűzéseinket és kiszolgálni a rendezvény törzsközönségét.”

 

 

További információk és a teljes sörlista: 

www.budavarisorfesztival.hu

https://www.facebook.com/budavarisorfesztival

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Facebook


süti beállítások módosítása